Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bakanlığın vizyon projeleri arasında yer alan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında hazırladığı sıfır atık yönetim sitemi ile sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Temel Seviye “Sıfır Atık Yetki Belgesi” almaya hak kazandı.
Gerçekleştirilen Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın, Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Emine Aldırmaz, Doç. Dr. Mustafa Şahin ile idari personeller katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın ile Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç’a Temel Seviye Sıfır Atık Yetki Belgesini teslim etti.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç konuşmasında; Yaşanılabilir çevre ve iklim değişikliği ile mücadele konusunda öğrencilerimiz ve personelimiz açısından gerekli farkındalığın oluşmasını amaçlıyoruz, Üniversitemiz, tüm birimlerinde Sıfır Atık sistemini etkin bir şekilde uygulamaya devam ediyor. Bizlerde Fen Edebiyat Fakültesi olarak bu proje içerisinde olduğumuz için mutluyuz dedi.
Türkiye’nin milli ekonomisine katkı sağlamak, israfın önüne geçmek, çevresel risklerin azaltılması ve ayrıca çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde geliştirilmesine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, Üniversitemizin diğer bilimlerinde de Temel Seviye Sıfır Atık belgesi almak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın ise ülke çapında başlatılan sıfır atık projelerinin önemini vurgulayarak Amasya Üniversitesi bünyesinde yürütülen geri dönüşüm çalışmaları ile Sıfır Atık Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen projelerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Rektör Yardımcısı Apaydın üniversite olarak, atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi; oluşan atıkların ise kaynağında ayrı ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması yönünde sürdürülebilir politikalar yürütüldüğünün altını çizdi.