01_850x 567

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bakanlığın vizyon projeleri arasında yer alan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında hazırladığı sıfır atık yönetim sitemi ile sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Temel Seviye “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Gerçekleştirilen Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın, Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Burçin Şenol Şeker, Dr. Öğr. Üyesi Okan Murat Dede ile idari personeller katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın ile Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Burçin Şenol Şeker ile Dr. Öğr. Üyesi Okan Murat Dede’ye Temel Seviye Sıfır Atık Belgesini teslim etti.

Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Burçin Şenol Şeker konuşmasında; "Kaynakların verimli kullanılmasında hiç şüphe yok ki atıkların doğru bir şekilde bertaraf edilmesi ve uygun olanlarının gerekli işlemlerden geçirilerek tekrar kullanılabilir hale getirilebilmelerini sağlamak son derece önemlidir. Eğitim öğretim kurumlarından biri olan üniversiteler de bu konuda yüksek duyarlılık göstermeli, toplumlara örnek çalışmalara imza atmalıdır. Bizler de Mimarlık Fakültesi olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Okan Murat Dede ise; “Gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak adına tüm bireylere önemli sorumluluklar düştüğünü hatırlatırken, dünya nüfusunun hızla artmaya devam ettiği bu zamanlarda kısıtlı kaynakların doğru kullanılmaması ileride dünya genelinde birçok olumsuz durumların yaşanmasına neden olabilir. Bu yüzden önlemlerimizi bugünden almalı, gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir dünya bırakmalıyız” dedi.

Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan ise “Sıfır Atık Belgesi Atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan hedef doğrultusunda yapılan çalışmaların belirlenen hedeflere ulaşılması sonucu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri yetkinliğinde ilgili kurumlara tahsis edilen ve 5 yıl süreyle geçerliliği bulunan bir belgedir. Bizlerde üniversitemizin tüm birimlerinde bu belgeyi almaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın yaptığı değerlendirmede, dünyanın hızlıca tüketim toplumu olmaya doğru gittiğini belirterek şunları kaydetti: “Artık dünyada bütün endüstri kuruluşları ve üniversiteler, dünyayı ve geleceği korumakla ilgili atığı azaltma çabası içinde. Amasya Üniversitesi de bununla ilgili bütün altyapısını oluşturarak, tüm kaynaklarımızı optimum seviyede kullanarak, atığı minimize etme ve sıfır atığa doğru gidişle ilgili bir çalışmalarını devam ettirmektedir” dedi.